Marketing Cloud Email Specialist Spring ’18

A customer wants to create an automation that runs a SQL Query then sends an email to the resulting audience. Which type of activity can be used to confirm the audience count is greater than zero before sending the email?

A) Filter
B) Refresh Group
C) Verification
D) Wait

Answer: C

A marketer is troubleshooting a template-based email. What is the best method for viewing the full HTML?

A) Send a test email and view the source code
B) Select the View Code button in Content Builder
C) Export the template and individual content blocks
D) Right-click in Content Builder and Inspect the HTML

Answer: B

What is the benefit of using a reference block instead of AMPScript within a template-based email in Content Builder?

A) The editor shows the content of the referenced block
B) AMPScript is only allowed in a paste HTML email
C) A reference block acts as a pointer to an existing block
D) There is no benefit, as both approaches behave the same

Answer: A

An email was developed where some subscribers meet none of the Dynamic Content rules. What is the expected result for those subscribers?

A) The email will raise an error and the subscriber will be skipped
B) The email will deploy without any content int he Dynamic Content block
C) The email will deploy with content from the last rule
D) The entire send will fail to deploy until another rule is created

Answer: B

A customer sends monthly promotional emails that require legally approved terms and conditions. The emails are created at the parent level and shared with the child business units when the new promotion starts. Which feature can the customer use to ensure the terms and conditions stay intact?

A) Inbox tools
B) Approvals
C) Content locking
D) Restrict a content area

Answer: C

A pre-event journey is created to prepare conference attendees before their arrival. All registrants get an initial email the day they register, and then two weeks before the conference, another email will be sent to them at 9 AM eastern time. Which type of Wait is best to address this?

A) Wait for a Date Based on an Attribute value
B) Wait for a Period of Time
C) Wait until a specific date
D) Wait by attribute duration

Answer: C

A marketer would like to include some basic personalization while sending an email in Content Builder to a Sendable Data Extension, but they cannot recall the field names in the DE. Which option from the personalization toolbar selector should be used to insert appropriate personalization strings?

A) Choose New Data Source
B) System Attributes
C) Profile Attributes
D) Any string currently listed

Answer: A

Northern Trail Outfitters’ (NTO) marketing team wants to differentiate test emails from live sends by using the words ‘For Review’ in the subject line of every email sent for testing purposes. What can NTO do to ensure they receive a warning before sending any emails with the words ‘For Review’ in the subject line?

A) Create a validation rule to prevent the sending of test emails to live audiences
B) Configure Standard Approvals to include select key words for sends
C) Add the selected key words to Subject/Preheader Validation
D) Ensure that the administrator enables testable subject lines for send flows

Answer: C

Advertisements

Marketing Cloud Email Specialist Spring ’17

1. What new product offers searching, sorting, filtering, and tagging assets for improved storing, finding, managing, and creating content in the Marketing Cloud?

A) Campaign Canvas
B) Portfolio Studio
C) Content Builder
D) Email Gallery

Answer: C

2. A marketer wants to create a branded template using Content Builder. How can the marketer get started?

A) Create a template using a Basic, Business Specific, Empty, or Saved template.
B) Place content in a template and lock the content.
C) Designate a particular type of template to be placed in a content area.
D) Place images only in the banner content area.

Answer: B

3. When creating an email with dynamic Content Blocks using Content Builder, what feature is designed to track dynamic content performance over time?

A) Alias Tags
B) Impression Region Tracking
C) Click-through Reporting
D) Email Click-overlay

Answer: B

4. How does URL Expiration work in Email Studio?

A) Allows the person creating the email to set a link expiration and redirect
B) Allows expired links to be set at the job level so the countdown starts when the email is sent
C) Allows the link expiration to be between 30 days and 2 years (730 days)
D) Allows all users permissions to make changes to URL Expiration settings

Answer: B

5. What is a capability of Subscriber Preview in Email Studio?

A) Tests personalization for a given subscriber
B) Scans email and displays a list of potential spam triggers
C) Renders the email based on email client and specific mobile device
D) Provides a full view of all available information on the subscriber and their interactions with marketing

Answer: A

6. What is a capability of Test Send in Email Studio?

A) Will render default dynamic content and personalization when the email is sent
B) Allows up to seven email addresses to receive the test email
C) Guides sender through the necessary steps to send an email
D) Provides a summary to warn if the test send exceeds the threshold

Answer: D

7. What is a capability of using Send Flow?

A) Schedule an email send for a future date
B) Refresh a filtered audience
C) Create a new sender profile
D) Select an automation schedule for email sends

Answer: A

8. Where can a marketer go to download the Salesforce Marketing Cloud Mobile Application?

A) AppExchange
B) help.marketingcloud.com
C) Google Play Store
D) http://www.salesforce.com

Answer: C

9. What is an advantage of building and viewing SQL queries within Automation Studio’s Activities tab?

A) A historical log of errors for that activity over time
B) A list of all automations that use a query
C) A graphical execution plan for complex queries
D) A customizable interface with autocomplete

Answer: A

10. Along with a new intuitive workspace, what is a new feature that can be found in Approvals?

A) Permissions for emails built with Content Builder
B) Approvals of content or offerings based on subscriber behavior
C) Two workflow processes, including the Standard and Two-Step Approval processes
D) Approvals of A/B subject lines and preheaders from the email properties page

Answer: C